Consum de fàrmacs antiepilèptics a diferents països

Cross-national

L’ús de fàrmacs antiepilèptics ha augmentat els darrers anys. Això és el que indiquen els resultats d’un estudi en què hem participat i en el qual es comparava el patró de consum a diferents països.

L’anàlisi de registres de Catalunya, Dinamarca i Noruega indica que a tots tres llocs ha augmentat el seu consum entre els anys 2007 i 2011, i va ser màxim el 2011 a Catalunya.

Aquest augment s’ha produït sobretot amb fàrmacs nous, classificats com a “altres antiepilèptics” i s’ha observat també que, a diferència de la resta d’antiepilèptics, aquest subgrup de fàrmacs s’utilitza més en dones. Això coincideix en els tres països. En canvi, hi ha algunes diferències: s’ha identificat un consum de lamotrigina 4,5 vegades més elevat a Dinamarca i Noruega que a Catalunya i, al contrari, un consum de topiramat 3,5 vegades més alt a Catalunya que als països nòrdics.

Tot i que no disposem d’informació de la indicació per a la qual s’empraven (és un estudi de consum), genera la pregunta de si s’ha estès molt l’ús d’aquests fàrmacs en indicacions diferents de l’epilèpsia i en indicacions no aprovades. Caldrà avaluar-ho!

Podeu veure més detalls de l’estudi a la publicació.

EBPH

Aquesta entrada ha esta publicada en Investigació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s