Riscos del producte Thermatrim

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha emès una alerta on s’adverteix dels riscos del consum del complement alimentós Thermatrim.

Aquest producte pot ser que s’estigui venent a l’Estat espanyol de forma irregular i a través d’internet com un producte per a aprimar. Diferents persones han hagut de ser ateses en centres sanitaris perquè presentaven efectes adversos relacionats amb el consum d’aquest producte. Les persones afectades presentaven principalment sudoració i hipertensió importants i, de forma esporàdica, síncope i clínica de parestèsies distals progressives.

Una vegada més, la informació recollida pel Programa de Targeta Groga ha estat útil per identificar un nou risc i prendre mesures per minimitzar-lo. El Centre de Farmacovigilància de Catalunya rep les notificacions de sospita de reaccions adverses a medicaments i, en ocasions com aquesta, les que estan en relació “amb altres tipus de productes” com Thermatrim. Hem seguit els procediments d’avaluació del Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d’Ús Humà. L’ Ainhoa Gómez, resident que està fent la seva rotació a farmacovigilància, ha col·laborat en el procés d’avaluació d’aquest risc.

La informació es va traslladar a l’Agencia Catalana de Seguretat Alimentària (àrea especialitzada de l’ASPCAT) perquè en tingués coneixement i considerés les accions oportunes. Per tal d’evitar riscos per a la salut, l’ASPCAT recomana que no es consumeixi aquest producte. Podeu consultar aquí la nota que ha emès.

Aquesta entrada ha esta publicada en Farmacovigilància. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s