Sessió sobre sostenibilitat del sistema sanitari

Molt interessant la sessió de dimarts passat sobre la sostenibilitat del sistema sanitari!

L’Héctor Carmona, advocat i treballador de la Fundació ICF, ens va explicar a la sessió del servei el treball que ha presentat en un mestratge que està fent sobre Dret Sanitari i Bioètica.

Alguns canvis que s’han produït recentment en el camp de l’accés a la salut i els medicaments l’han motivat prou com per fer-ne una anàlisi des d’una perspectiva ètica i jurídica. Per dir-ho d’una altra manera, des d’un angle una mica diferent del que estem habituats.

Hector1

Va tractar qüestions com la concepció del dret a la salut, el dret a l’accés als medicaments i modificacions legislatives recents que han facilitat que es produïssin canvis en el model i Hector2el sistema sanitari. També va haver-hi referències al projecte VISC+ amb el qual es pretén facilitar la recerca amb la informació de salut que es genera amb l’atenció als pacients a Catalunya, i que ha acabat amb una reorientació estratègica.

Finalment, va fer alguns apunts sobre com es fixa el preu dels medicaments, amb el cas del SovaldiTM (sofosbuvir) com un exemple recent de tractament d’alt cost, que afecta totes les comunitats autònomes, però amb les que no s’ha comptat per a la fixació del preu.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s