Reunió del grup PIPERSKA – Rational prescribing

Piperska logo

La setmana passada vam assistir a la vuitena reunió del grup PIPERSKA a Brussel·les. Aquest grup està constituït per una trentena  de professionals de la salut de diferents països europeus, amb diversitat quant a la seva formació i àmbit de treball, però amb un objectiu comú: aconseguir un ús més raonat dels medicaments, amb especial èmfasi amb l’ús de fàrmacs nous de cost elevat, i la millora de la salut.

Piperska foto

En aquesta ocasió es van presentar resultats de diferents estudis sobre l’ús de medicaments a Europa, com per exemple un sobre la utilització de fàrmacs antidepressius a França o un altre sobre l’accés a fàrmacs biològics per a l’artritis reumatoide a Rússia. També es va comentar un informe tècnic elaborat per l’Organització Mundial de la Salut a Europa sobre com gestionar la introducció de nous medicaments, i els canvis recentment introduïts a l’Scottish Medicines Consortium en el procés d’avaluació dels nous fàrmacs.

Quant al futur, es va revisar el calendari de les activitats més properes i nous projectes del grup, entre els quals en destaca un sobre la introducció dels biosimilars als diferents països europeus.

Durant els darrers anys, el grup s’ha mantingut molt actiu, i ha reunit informació sobre l’ús de medicaments arreu d’Europa. S’han publicat nombrosos articles com a fruit d’aquesta activitat.  Aquests en són alguns exemples:

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Investigació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s