Tractament actual de la diabetis gestacional

“La diabetes gestacional es un trastorno del metabolismo que se diagnostica por la documentación, por primera vez, de hiperglucemia (sea basal o en la prueba de sobrecarga oral de glucosa) durante la gestación”.

Així comença I’article que s’acaba de publicar a la secció de Preguntas y respuestas en farmacología clínica de la revista Medicina Clínica. És una revisió actualitzada del tractament de la diabetis gestacional en què ha participat un dels nostres residents de quart any, en David Salat, amb la Cristina Aguilera.

Med Clin Diabetis gestacional

Els últims anys s’està avaluant la possibilitat d’emprar alguns hipoglucemiants orals en comptes de la insulina quan amb mesures dietètiques i exercici físic no s’aconsegueix un control metabòlic adequat. L’únic fàrmac aprovat amb aquesta finalitat és la insulina, però hi ha una certa controvèrsia entre diferents societats científiques sobre el tractament farmacològic més adequat. I no és rar, doncs, que hi hagi gestants que es tracten amb insulina i altres que reben hipoglucemiants orals.

Alguns metges han dubtat si estaven prou ben informats sobre aquest tema i en els últims mesos ha estat una pregunta freqüent a la secció de consultes de terapèutica del Servei. Per això vam creure oportú revisar i valorar què en sabem fins ara: què indiquen els resultats dels assaigs clínics, quins avantatges i inconvenients hi ha amb cada fàrmac, com ho valoren diferents societats científiques… I ja està publicat i ho podeu llegir: http://www.icf.uab.cat/ca/productes/consulta/preres.html


Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s