Celebració del XXIX Congrés de la Societat Espanyola de Farmacologia Clínica

Del 19 al 21 d’octubre es va celebrar el XXIX Congreso de la Sociedad Española de Farmacología Clínica (SEFC). Atès que per a alguns dels residents ha estat el primer congrés de l’especialitat, ens ha aportat una nova visió del nostre camp, i ens ha obert noves expectatives, fent que continuem treballant amb la nostra formació, per tal que la farmacologia clínica continuiï creixent al nostre país i al món.

eduard-y-cris-2

Cal destacar que cada taula va comptar amb ponents que tenien diferents punts de vista, fet que va donar lloc a importants debats al llarg del congrés, que enriqueixen la perspectiva de la nostra especialitat, des de projectes d’investigació (investigació independent, atenció primària, desenvolupament d’assaigs clínics…) a les repercussions que tindria per a tots nosaltres la troncalitat. A més, vam tenir dos moments de comunicacions orals i presentació de pòsters, a fi de conèixer què s’està fent i/o investigant en altres serveis d’Espanya.

Gràcies al nostre comitè organitzador, vam tenir el privilegi de comptar amb la presència de farmacòlegs de renom internacional, com el Dr. Lars Gustaffson (Farmacòleg de l’HU Karolinska, Estocolm), Dr. Brian Godman (Universitat de Strathclyde, Glasgow i Institut Karolinska, Estocolm), Dr. Björn Wettermark (Institut Karolinska, Estocolm) i el Dr. Gianni Tognoni (Institut de Recerca Farmacològica Mario Negri, Milà), que vàren fer les seves ponències sobre  Introducció de nous medicaments i el seu impacte en altres comunitats, i el Futur de la Farmacoepidemiologia en l’àmbit internacional.

resis

Esdeveniments com aquest ens permeten adonar-nos de la importància de les interrelacions dels serveis de tot l’Estat, per tal que l’especialitat evolucioni i es puguin dur projectes de forma conjunta en l’àmbit nacional. A més, es van comentar aspectes a millorar sobre l’especialitat per tal de donar-nos a conèixer a tot el col·lectiu sanitari en general, poder fer partíceps a més gent de la nostra tasca i de la importància del contacte amb altres centres.

sentadosDurant el congrés vam poder conèixer a la resta de residents d’altres comunitats, compartir experiències dels diferents hospitals, així com idees, que contribueixin a la millora de la nostra especialitat. Es va crear un Grup de Residents amb l’objectiu d’actualitzar i buscar espais formatius conjunts.

Aquesta entrada ha esta publicada en Jornades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s