ASSAIGS CLÍNICS FASE I

Durant l’especialitat, tenim com a part de la nostra formació les rotacions per diferents serveis. Una d’elles, la Fase I d’assaigs clínics, es pot realitzar tant als serveis d’Oncologia i d’Hematologia de l’HUVH, com a l’Institut d’Investigació de l’Hospital del Mar (IMIM), així com també al Centre d’Investigacions Mèdiques de l’Hospital de Sant Pau (CIM).

Jo em vaig decidir pel CIM de Sant Pau, i em sembla una bona opció per a conèixer la Fase I d’assaigs clínics, el primer contacte de voluntaris sans amb fàrmacs, aliments….

Tot això era nou i interessant, el primer contacte directe amb els assaigs clínics!!! passar de la part teòrica a la part pràctica. L’equip de treball està dirigit per la Dra Rosa Maria Antonijoan, i el seu equip de metges investigadors, farmacòlegs, infermers, psicòloga, personal de control de qualitat i estadístics entre d’altres. El treball comença des del reclutament dels pacients, la valoració del compliment dels criteris d’inclusió/exclusió, la realització de l’assaig en el moment i temps determinat amb la major precisió possible. Sense cap mena de dubtes, un treball molt ben organitzat i desenvolupat per tot el personal.

Tots els dubtes que vaig sentir abans d’iniciar aquesta aventura: la por i la inquietud, com seria el treball en aquest centre, quines persones coneixeria, aprendria? Tantes preguntes que van quedar resoltes amb la satisfacció per tot el que vaig aprendre sobre farmacocinètica, famacodinàmia i estudis de bioequivalència.

Denisse Carpio

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s