LA FARMACOLOGIA CLÍNICA EN ATENCIÓ PRIMÀRIA

Dins de la nostra especialitat es programa una rotació de tres mesos per Atenció Primària. Després d’haver estat tant de temps a l’hospital, et trobes amb un altra realitat i amb molts reptes com a farmacòleg. L’objectiu és acompanyar el metge de família en l’ús eficaç, segur, efectiu i eficient dels medicaments en el seu dia a dia, una quotidianitat desconeguda pels residents que no hem treballat a l’atenció primària.

Durant els tres mesos realitzem consultes terapèutiques d’atenció primària on sempre ens demanen una posició o una recomanació, preparació de temes d’interès en aquest àmbit i, el coneixement dels indicadors que analitzen la prescripció a atenció primària. Es fa una rotació presencial d’una setmana a un CAP, al costat d’un metge de capçalera, amb el repte terapèutic que planteja cada pacient, no per la sofisticació de les seves patologies, sinó per tot el que envolta la prescripció: les creences i les pors del pacient, la familiaritat que tenen els metges de família amb un important “arsenal” terapèutic i les incerteses en l’efectivitat de molts fàrmacs.

En el meu cas, vaig anar al CAP del Carmel, on a més d’una setmana d’estar a les consultes, vaig fer una sessió a l’equip, en la qual vaig presentar una revisió sobre incontinència urinària i els medicaments glucosúrics per a la diabetis tipus 2. He d’agrair al CAP l’haver-me acollit i respost les meves preguntes, a més de mostrar-me una altra realitat en la qual els farmacòlegs clínics tenim molt per fer.

Lina Camacho

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s