DOCTORAT: ÉS POSSIBLE/FACTIBLE DURANT LA FORMACIÓ MIR?

La recerca constant de millorar cada dia i d’adquirir nous coneixements, així com d’afiançar els que ja sabem, ens porta a superar diferents barreres i a mantenir una formació continuada, per tal d’aconseguir els objectius que ens plantegem durant la nostra vida. Cada dia els metges ens veiem enfrontats a canvis i actualitzacions, ja que hi ha una àmplia investigació per tal de perfeccionar i conèixer millor els diferents camps d’acció, sempre en benefici dels nostres pacients.

La formació de metges residents (MIR), independentment de l’especialitat, comporta una gran responsabilitat i dedicació. El món competitiu i canviant que tenim, així com el futur que se’ns projecta, ens planteja ampliar els nostres estudis, amb l’objectiu d’obtenir formació en investigació, com a part integrant de la nostra especialitat.

Actualment el nostre servei, permet i impulsa l’opció de realitzar la tesi doctoral, tot i que això requereixi una major dedicació, i un esforç important, per tal de compaginar les tasques de la formació MIR amb les d’investigació.

El mes de setembre vàrem assistir a la lectura de la tesi “Determinantes del consumo de antidepresivos en varios países europeos”, de l’ex‒resident Ainhoa Gómez, cosa que ens va permetre veure els grans beneficis personals i professionals, resultants de la dedicació i perseverança. Enhorabona Ainhoa per aquesta  fita!

Actualment una de les residents de quart any està en procés de desenvolupar la seva tesi. Des de la seva experiència ens diu: “L’inici de la meva tesi doctoral va ser gràcies a un projecte d’investigació en el servei. Adjunts a càrrec de l’estudi em vàrem proposar la participació al projecte, i el possible resultat del meu doctorat. A l’any d’haver iniciat aquest projecte, conjuntament amb la meva residència, he de dir que ha estat una aventura. Si inicialment el desenvolupament d’una tesi doctoral significa molta feina, juntament amb l’especialització, sabia que no seria fàcil, però tampoc impossible. Tot això ha estat possible gràcies a la disciplina, a les ganes de complir amb els objectius acadèmics i, sobretot, al suport dels meus directors de tesi. Tot el que he après aquest any com a doctoranda fa que tot valgui la pena, ja que he conegut el que significa el camí de la investigació”.

Tot això ens fa seguir en la recerca de complir amb les nostres expectatives,  i assolir un aprofitament màxim de les oportunitats que tenim al servei, el qual dona suport al creixement tant personal com professional dels seus residents, a fi de dissenyar i desenvolupar una investigació biomèdica de qualitat.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s