ROTACIÓ A LA UNITAT D’ASSAIGS CLÍNICS D’HEMATOLOGIA – FASE I

Un dels requisits de la nostra especialitat té com a objectiu adquirir coneixements de totes les fases dels assaigs clínics. Per aquest motiu, es preveu una rotació en fase I, que consisteix en l’avaluació de la seguretat dels fàrmacs quan s’apliquen per primera vegada en humans. La majoria de residents fan aquesta rotació en unitats de fase I amb voluntaris sans. En malalties neoplàstiques, els estudis en aquesta fase es realitzen en pacients. Vaig decidir anar al Servei d’Hematologia del nostre hospital, on es fan assaigs clínics en pacients amb neoplàsies hematològiques.

Atès que és l’última rotació, l’he gaudit com una molt bona manera de finalitzar la meva especialitat. No només he descobert la gran tasca i la necessitat de farmacòlegs clínics en aquestes unitats, sinó també la importància d’aprendre a treballar amb un equip interdisciplinar.

Els assaigs en pacients oncohematològics tenen característiques especials, que fan que els procediments siguin diferents. Això ha fet que tingui una altra visió pel que fa a la inclusió dels pacients en el estudis.

A la Unitat d’assaigs clínics del Servei d’Hematologia es realitzen assaigs comercials i no comercials, en pacients amb diverses patologies hematològiques. La meva estada al servei em va permetre veure el procés de desenvolupament d’un assaig: proposta de l’estudi, presentació, inclusió de pacients, reclutament, seguiment i finalització de l’estudi.

Tot i fer referència a cadascuna de les fases del procés de manera senzilla, aquest té infinitat d’activitats. Vaig poder participar a totes elles, la qual cosa em va fer adonar que tot el que he après durant la meva especialitat es podia posar en pràctica, i que podia aportar a l’equip el meu coneixement.

Des del meu punt de vista ha estat una rotació excel·lent, amb molt per a aprendre en una unitat amb una gran activitat científica.

Lina Camacho

 

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General, Investigació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s