“QUÈ ÉS LA FARMACOLOGIA CLÍNICA? RECURSOS DIVULGATIUS”

Hi ha diverses entitats que ofereixen recursos i material divulgatiu per a donar a còneixer la nostra especialitat, la Farmacologia Clínica, que inclou un ventall molt ampli i transversal de temàtiques i activitats (des de la farmacovigilància als assaigs clínics i les consultes terapèutiques, passant per la toxicologia, la farmacogenètica i la ètica, entre altres). Aquests recursos són accessibles tant per altres professionals de la salut d’arreu del món, com per als ciutadans no sanitaris.

En primer lloc, la Sociedad Española de Farmacología Clínica (SEFC) va inaugurar el seu perfil  a la xarxa social de Twitter l’octubre de 2018, en el context que se celebrava el mes de la Farmacologia Clínica. Des de llavors, amb l’identificador @sefc_news o l’etiqueta #sefc_news, es pot fer un seguiment d’algunes activitats i notícies, tant de la pròpia Societat, com sobre temes o notícies d’interès sobre ètica i seguretat (per exemple, notícies/alertes enllaçades amb l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, el Ministeri de Sanitat, l’Agència Europea del Medicament, o revistes científiques de gran impacte).

Així mateix, també es pot consultar directament el web de la SEFC, tant d’accés lliure com mitjançant registre).

En segon lloc, cal destacar l’activitat divulgativa sobre l’especialitat i la informació relacionada que fa la British Pharmacological Society BPS a través del seu twitter, actiu des d’abril de 2009. També disposen de lloc web institucional (tant d’accés lliure com mitjançant registre), d’on en val la pena destacar una de les pestanyes on s’explica “Què és la farmacologia clínica?”, que pot ser útil per oferir una visió sobre la repercussió internacional i la rellevància de l’especialitat fora d’Espanya (BPS).

La societat britànica també ha elaborat un pòster informatiu sobre l’especialitat, que podreu trobar tant amb Twitter de la SEFC com en el de la BPS, o directament en el següent enllaç.

Per últim però no menys important, aquí  podeu trobar informació sobre els objectius i activitats del nostre servei en concret, els professionals integrants i l’itinerari formatiu.

Judit Riera

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s