14TH CONGRESS OF EUROPEAN ASSOCIATION OF CLINICAL PHARMACOLOGY AND THERAPEUTICS

El darrer cap de setmana de juny es va celebrar el 14è congrés de l’European Association of Clinical Pharmacology and Therapeutics (EACPT) a Estocolm, al qual vam assistir juntament amb personal adjunt del servei de Farmacologia Clínica de l’Hospital Vall d’Hebron.

Durant el congrés van tenir lloc conferències i ponències de temes que van des dels nous avenços a l’àrea de l’anticoagulació, teràpies antimicrobianes  i psicoteràpia fins a les noves fronteres en la lluita contra el càncer. Es va debatre la necessitat de prescriure fàrmacs o, en el seu defecte, des-prescriure’ls. Dins d’aquesta línia, és primordial optimitzar la preparació dels futurs prescriptors, ja que la inseguretat i la manca d’eines amb les quals els metges es troben a l’hora d’iniciar la seva pràctica clínica queda patent.

Una de les activitats més interessants des del punt de vista dels residents, va ser la reunió de joves farmacòlegs i investigadors que va tenir lloc el dia previ a l’inici de l’EACPT. Es van intercanviar idees i suggerències sobre com podem millorar i fer més accesibles les noves línies d’investigació entre nosaltres. Un dels conceptes més sorprenents va ser l’enfocament vers la necessitat de fomentar l’intercanvi d’idees i la col·laboració entre especialistes de diverses àrees, intentant utilitzar la figura del farmacòleg clínic com a pont entre els investigadors científics i els clínics. Per això s’ha creat, gràcies a la col·laboració de personal del Karolinska Institut i d’un resident de l’Hospital Clínic, l’EACPT Young Clinical Pharmacologists Working Group. La idea d’aquest grup és fomentar la col·laboració internacional i interdisciplinar, mitjançant una sèrie de debats telemàtics i presencials que s’iniciaran a partir d’aquest any.

Per a més informació podeu consultar aquesta pàgina.

I finalment, també va ser increïble poder gaudir d’Estocolm, amb els seus dies de 19 hores, dels passeigs pel port i en vaixell, i dels seus espectaculars capvespres.

Elena Guillén

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General, Jornades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s