ROTACIÓ EXTERNA A L’HOSPITAL KAROLINSKA, SUÈCIA

Durant el període de quatre anys de formació especialitzada en Farmacologia clínica tenim l’oportunitat de realitzar una rotació externa de 3 mesos en algun centre on el resident i el tutor creguin que en pot treure profit per completar la seva formació.

En el meu cas, vaig decidir anar al departament de Farmacologia clínica de l’Hospital Universitari Karolinska, a Estocolm. La meva decisió va venir motivada, sobretot, perquè es tracta d’un hospital referent a nivell europeu en la nostra especialitat i perquè penso que és molt bo anar a l’estranger a descobrir diferents ambients i mètodes de treball.

Durant els tres mesos vaig treballar en diferents àrees del departament, principalment al “Drug Information Centre, Karolic” (consulta terapèutica), on vaig poder participar en l’elaboració de respostes a consultes, així com a les reunions setmanals on es discuteixen les de més interès. Vaig centrar gran part de la rotació a participar en l’elaboració i manteniment de la base de dades d’interaccions medicamentoses (Janusmed Interaktioner och Riskprofil) així com també amb la de diferències de gènere en quant a eficàcia i seguretat de medicaments (Kön och Genus), participant activament en la cerca bibliogràfica i elaborant textos per a ambdues bases de dades. Això m’ha permès entendre com funcionen aquestes bases de dades i reunir-me amb persones expertes en aquesta àrea. A més, atès que es tracta d’un departament punter en monitorització de nivells terapèutics (TDM) i farmacogenètica, vaig tenir la gran oportunitat de poder aprendre sobre les diferents tècniques de laboratori i sobre la interpretació dels resultats. Finalment, vaig poder involucrar-me en la Unitat d’Assaigs Clínics, que és una unitat de fase I/II. Durant tota la rotació l’ambient laboral va ser immillorable i em vaig sentir acollida des del primer dia, com si fos una resident més del seu departament.

Però no tot va ser treballar! Estocolm és una ciutat molt bonica (i molt interessant!), fins i tot a la tardor i a l’hivern, quan tot és fosc i congelat. Vaig tenir la sort de viure en una àrea molt tranquil·la, envoltada de bosc i llacs, amb unes vistes impressionants, sobretot quan estava tot nevat, i els caps de setmana vaig aprofitar per fer excursions per la zona i gaudir de la natura.

Puc dir que ha estat una molt bona experiència, tant a nivell professional com a nivell personal, i que estic absolutament convençuda de que va ser un encert.

Carla Sans

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s