VIII JORNADA DE ASPECTOS ÉTICOS DE LA INVESTIGACIÓN BIOMÉDICA

Els dies 24 i 25 de novembre va tenir lloc la vuitena jornada d’aspectes ètics de la investigació biomèdica, amb una edició 100% virtual, en la qual es van exposar els reptes de la investigació i dels Comitès d’Ètica d’Investigació (CEI) en temps de pandèmia.

Els CEI són organismes imprescindibles per avaluar estudis d’investigació i assaigs clínics, amb la finalitat d’assegurar que es respectin adequadament els aspectes ètics i metodològics de la investigació.

En aquesta jornada es va tractar sobre com s’han gestionat els projectes d’investigació en temps de pandèmia per part dels CEI, dels nous reptes en referència a les noves tecnologies, de la gestió de dades de salut, i de les mostres biològiques en els biobancs. Es va parlar de les fortaleses dels CEI que inclouen el respecte als pacients mitjançant l’obtenció del consentiment informat i la formació constant dels membres dels CEI.

Cal destacar la urgència per part dels investigadors per a publicar els resultats dels estudis en relació a la pandèmia. Aquest punt es va comentar durant tota la jornada. Es va manifestar que s’ha viscut una allau d’estudis d’investigació amb la sensació de la necessitat de publicar ràpid i amb presses, però que aquest fet no impedia complir amb les normes ètiques.

Tot això ha fet que els CEI hagin tingut molta activitat. S’han fet més sessions de les habituals, ateses les nombroses sol·licituds de revisions de protocols, per investigar, per publicar…Finalment, tot això ha estat motivat perquè tothom desitgem el mateix, tots volem un tractament eficaç, i com se sol dir, aquest tractament o vacuna que es requereix, es volia per ahir, per tal de poder controlar la pandèmia.

Emilie Anderssen Nordahl

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General, Jornades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s