EACPT FOCUS MEETING 2021 (28-29 DE JUNY 2021)

El passat mes de juny es va celebrar l’European Association for Clinical Pharmacology and Therapeutics (EACPT) Focus Meeting en format virtual. Es van impartir sessions i tallers dins dels quals es va tractar la COVID-19, però també sobre la medicina personalitzada, l’ús de bases de dades per a realitzar estudis observacionals amb Real-World Data i la nova legislació sobre estudis postobservacionals.

Cal destacar la reunió Young Clinical Pharmacologists, que se celebra cada any i en la qual joves farmacòlegs recent graduats o en procés d’obtenir la seva especialització interactuen i comparteixen projectes i idees per a fomentar la col·laboració internacional i l’intercanvi d’idees. Aquest any, una de les adjuntes del nostre servei, la Carla Sans, va participar com a ponent, i es va presentar com una de les noves líders d’aquest grup, juntament amb l’Emilie Jouanjus. La Carla va informar sobre diferents projectes d’investigació col·laboratius amb els membres del grup i va proposar idees sobre possibles projectes. També va presentar el programa de beques de mobilitat per a residents, així com el finançament per a publicacions open-access i accés a congressos i cursos que s’està discutint amb els membres de la presidència de l’EACPT. L’Emilie va presentar el projecte d’enquestes sobre cannabis, en el qual està col·laborant el nostre servei i del qual ja s’ha acceptat la publicació del primer article.

D’altra banda, la Judit Riera i jo vam presentar dos pòsters. Un sobre les dades preliminars del Projecte CEICOV: “Challenges of a tertiary hospital’s ethics committee in evaluating research during the COVID-19 pandemic. The CEICOV study”, i l’altre sobre un projecte realitzat en col·laboració amb INSERM CIC 1401 de la Universitat de Bordeus, l’Agència Regional de Sanitat de Toscana i l’Institut de Ciències Farmacèutiques d’Utrecht: “A cookbook for estimating treatment duration from databases of routinely collected electronic health data participating in international pharmacoepidemiologic studies”.

Ara resta començar a presentar els següents projectes que es comunicaran el proper congrés de l’EACPT que tindrà lloc a Atenes.

Elena Guillén

Aquesta entrada ha esta publicada en Formació, General, Jornades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s